mandag 27. juni 2011

Brud x 2 :)


  
Lørdag 25. juni hadde jeg 2 vakre bruder :)

Begge brudebukettene gikk i lilla toner.
Den første er en stiftet dråpe
i lilla og litt hvitt 





Brudebukett nr 2
var en stiftet kort tett dråpe




Bordekorasjoner i høye glass vaser.
Disse ble fyllt med blanke gelé kuler :)

torsdag 23. juni 2011

Klær i butikken

Flere tunikar fra CO2 har kommet til butikken :)
De er veldig fine :)






mandag 20. juni 2011

Brudebukett "Piondrøm"


 Armbånd til folover, Corsage til brudgom og brudebukett






                                   Brudebukett med pioner og grenroser

         Bordekorasjoner, runde kuler med pioner,roser og hortensia






lørdag 18. juni 2011

Brudebukett stav

En litt annerledes bukett.
med grenroser og duftranke.




tirsdag 7. juni 2011

FUCHSIA - KRISTI BLODSDRÅPE -TÅRE - DRÅPE



FUCHSIA - KRISTI BLODSDRÅPE -TÅRE - DRÅPE

Ja et kjært barn har mange navn, det har denne planten også.Fuchsia er en gammel plante som er blitt veldig populær igjen og som har fått navnet sitt etter en kjent tysk botaniker som het Leonhard Fuchs.

Fuchsia finnes i de herligeste farger og kombinasjoner, i fra det reneste hvite til nydelige pastellfarger, ildrødt og videre over til så dypt aubergine at det nesten er sort.

De finnes med små, enkle blomster som i mangel på størrelse tar det igjen med myriader av blomster. Og du finner de med fylte, tennisball-store blomster, de ser mest ut som en ballkjole! Det er pr. i dag funnet 104 opprinnelige arter, de fleste i Latin Amerika. Av disse 104 artene er det nå krysset frem over 10.000 sorter/hybrider, som alle har fått navn.



Stell: De forskjellige sortene av Fuchsia kan vokse ganske forskjellig. Noen vokser opprett og egner seg fint f.eks. til oppstamming. Andre har en hengende vekst. Noen forgreiner seg fint selv, mens andre har en veldig strekkvekst og må knipes hardt når den er liten for at det skal bli en tett og fin plante. Man kniper rett foran et bladpar, da vil det komme frem nye skudd ved bladfestene.



Fuchsia er ikke giftig, modne frø-kapsler kan du lage syltetøy av, blomsten kan du pynte kaken med, før i tiden brukte de bærsafta til mye bl.a. sminke.



Denne planten blomstrer rikt hele sommeren, er som oftest i full blomst når frosten kommer og du må ta den inn, Den er lett å formere med stiklinger og vokser mye på en sesong, du kan plassere den i bed, ampler og potter.Fordelen med ampler og potter er at du kan flytte den unna solen, for noen sorter liker ikke mye sol, bl.a. hvit Fuchsia blir finest i skyggen.Jevnt med vann, kan tørke lett opp mellom hver vanning.Fuchsia må overvintres frostfritt, god gammeldags kjeller med 4-5 grader er supert.Den bør ha det mørkt og lav temperatur, hvileperiode, lite vanning, men ikke tørke helt inn, jo varmere den står jo mer vann.